loader image

Srbija dobila protivnika u polufinalu Mundobasketa: Kanada donela „orlovima“ plasman na Olimpijske igre

Duel između Srbije i Kanade igra se u petak 8. septembra u 10.45 sati, dok se u drugom polufinalu istog dana sastaju SAD i Nemačka (14.40).

Ovim porazom Slovenije reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, kao jedna od dve najbolje plasirane evropske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Poslednja četvrtfinalna utakmica na Mundobasketu odlučena je u trećoj četvrtini, kada su Kanađani prvi put stekli dvocifrenu prednost.

Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić više nije imao snage da sam nosi igru svog tima, a nakon što je zbog neprestanog prigovaranja sudijama dobio i drugu tehničku grešku, morao je da ode u svlačionicu.

Iako su posle njegovog izlaska Slovenci uspeli da smanje prednost rivala na devet poena zaostatka, Kanađani su u poslednjem periodu lako sačuvali prednost i izborili plasman u četvrtfinale.

U trenutku kada je napuštao parket zbog isključenja, Dončić je gledao ka loži u kojoj su se nalazili čelnici FIBA i gestikulacijama ih optužio da su primili mito.

On je bio najefikasniji igrač u svojoj reprezentaciji sa 26 poena (šut 8/20), Prepelič je postigao 22, a Zoran Dragić deset poena.

U selekciji Kanade Gildžus-Aleksander je postigao 31 poen, Ar Džej Beret 24, dok su Bruks i Aleksander-Voker ubacili po 14 poena.

Izvor: Danas

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije