loader image

Za danas sazvano treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, na zahtev 106 narodnih poslanika, sazvao je za danas treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije, sa početkom u 15 časova.
U zahtevu za sazivanje utvrđen je dnevni red sa tri tačke, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Prva je Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Druga tačka je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Treća tačka dnevnog reda je Predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

 

 

 

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije