loader image

Vučić se sastao sa Orbanom u Budimpešti: „Sa iskrenim i pouzdanim prijateljem Srbije“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

„Sa iskrenim i pouzdanim prijateljem Srbije mađarskim premijerom Viktorom Orbanom na jednoj od najlepših terasa u Budimpešti, o aktuelnim temama, sastanku u Briselu, razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, ali i o ambicioznim, zahtevnim i smelim planovima i partnerskim projektima kojima ćemo pomeriti granice zajedničke vizije ekonomskog napretka, saradnje i povezivanja naše dve zemlje“, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ uz fotografije susreta.

Vučić prisustvovao večeri povodom 5. Demografskog samita u Budimpešti

Predsednik Srbije prisustvovao je večeri povodom 5. Demografskog samita u Budimpešti.

„Na večeri povodom 5. Demografskog samita u Budimpešti sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, potpredsednikom Tanzanije dr Filipom Isdor Mpangom i drugim zvanicama“, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da koliko god da je prvi deo dana bio izazovan i naporan, toliko se radovao susretima sa prijateljima, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, predsednicom Katalin Novak i bugarskim predsednikom Radevim.

„Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, još čvršćem povezivanju i svestranijoj saradnji u godinama koje dolaze, jer sa prijateljima je sve mnogo lakše“, napisao je predsednik Srbije na Instagramu uz fotografije i video susreta u Budimpešti.

Težak dan u Briselu, građanima čestitam Dan srpskog jedinstva

Predsednik Srbije je današnje pregovore u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom ocenio ocenio kao teške, kao i da su održani „u gotovo nemogućim uslovima“.

„Nije bio lak dan u Briselu. U teškim i gotovo nemogućim uslovima, jedan neuspešan sastanak“, rekao je Vučić u video snimku koji je objavio na svom nalogu na Instagramu.

„Sada smo u Budimpešti i čekamo razgovor sa bugarskim premijerom i mađarskom predsednicom. Razume se, i sa mađarskim premijerom“, rekao je Vučić.

On je takođe čestitao sutrašnji praznik – Dan srpskog jedinstva.

„Hoću da svim građanima čestitam praznik, sutra slavimo Dan srpskog jedinstva, u celokupnom srpskom narodu. Moram da slavimo našu zastavu, našu crveno-plavo-belu trobojku, naše pretke koji su nam ostavili otadžbinu, kako bismo umeli da cenimo budućnost naših potomaka, zbog kojih sve radimo“, rekao je predsednik Srbije.

On je poručio da su pred Srbijom dani „velikih ekonomskih pobeda“.

„Sve što smo u prethodnom periodu učinili je samo prvo poluvreme, a pred nama je drugo poluvreme sa velikim ekonomskim pobedama, nadam se ogromnog napretka. A to možemo samo ako smo zajedno i ako smo ujedinjeni. Živela Srbija i naš narod“, rekao je Vučić.

 

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije