loader image

Vučić osudio napade na Izrael

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas iznenade terorističke napade na Izrael, navodeći da je, kako je rekao, danas više nego ikad potrebno da Izraelci i Palestinci zajednički stanu na put nasilju.

“Osuđujemo užasne napade na Izrael. Jevrejski narod je kroz istoriju preživeo veliku patnju i zato Izrael zaslužuje miran i bezbedan život. Danas, više nego ikada pre, svetu je potrebno da Izraelci i Palestinci zajednički stanu na put nasilju“, napisao je Vučić na svom profilu na mreži Iks.

U iznenadnom napadu palestinska grupa Hamas jutros je ispalila veliki broj raketa iz Pojasa Gaze na više izraelskih gradova i do sada je u tom udaru poginulo najmanje 22 ljudi, a ranjeno gotovo 300. Pripadnici Hamasa takođe su se infiltrirali u naselja na jugu Izraela, uz pojas Gaze, za čime su usledili napadi izraelske vojske na Gazu.

Dodik osudio napade Hamasa na civilna naselja u Izraelu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je danas napade palestinske militantne organizacije Hamas na civilna naselja u Izraelu.

„Izražavam saučešće za poginule i ranjene i apelujem na obe strane da se uzdrže od neprijateljstava“, napisao je Dodik na platformi „X“ (Tviter).

Palestinska islamistička grupa Hamas izvela je danas najveći napad na Izrael u poslednjih nekoliko godina, ubivši više od 40 ljudi u iznenadnoj akciji, koja je uključila napadače koji su prodrli u izraelske gradove uz salvu raketa ispaljenih iz Pojasa Gaze.

 

Izvor: Tanjug
 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije