loader image

Vreme u Srbiji oblačno i hladnije, mestimično sa padavinama, temperatura do 10 stepeni

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije kiša uveče kratkotrajno preći u sneg.

Od sredine dana na severu, a po podne i uveče i u ostalim krajevima doći će do prestanka padavina, a zatim i razvedravanja, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, na severu povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 5 do 8 C, najviša dnevna od 7 do 10 C.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije, pre podne povremeno sa kišom, a po podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, pre podne povremeno i jak, severni i severoistočni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 6 C do 8 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak se u vecini krajeva očekuje suvo vreme, sa sunčanim intervalima, samo će se u brdsko-planinskim predelima zadržati pretežno oblačno, tek ponegde sa slabim padavinama.

Od petka se očekuju česta naoblačenja, povremeno sa kišom, a od subote i hladnije, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuje sneg.

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije