loader image

UŽIVANJE U HLADU UZ KNJIGU: NAJAVA OTVARANJA BIBLIOTEKE NA ŠTRANDU

Jul mesec je stigao, što nam govori da ležanje u hladu, posmatranje Dunava i čitanje omiljene knjige može da počne. Da bi doživljaj leta bio potpun, pobrinuće se Gradska biblioteka Novog Sada koja u utorak, 4. jula, otvara svoj ogranak na Štrandu (kod Mosta slobode).

Punih 15 godina posetiocima najlepše plaže na Dunavu, tokom jula i avgusta meseca, pružena je mogućnost besplatnog iznajmljivanja knjiga. Dobra knjiga će vam biti najbolje društvo, a u ponudi je veliki izbor odabranih naslova knjiga za decu i odrasle, dnevna i nedeljna štampa i časopisi. Pozajmica knjiga je dnevna, a vrši se uz člansku kartu Biblioteke ili lični dokument.

U podnožju Mosta slobode, 4. jula sa početkom od 19h sledi svečano otvaranje uz najavljen bogat program. Ove godine, prilika da otvori Biblioteku na Štrandu pripašće književnici, Jeleni Bačić Alimpić, a za muzički deo programa pobrinuće se Duo Nomadiko.

Činjenice: Čitanje na plaži je zdravo. Veliki broj ljudi je zauzet svakodnevnim obavezama pa nemaju vremena za čitanje knjige. Međutim, leto je pravo vreme da odaberete knjigu. Kupanje i sunčanje biće još prijatnije uz zanimljivo štivo. Osim toga, čitanje nije dobro samo za proširenje znanja i vokabulara, nego i za treniranje mozga, oslobađanje od stresa, vežbanje koncentracije, oslobađanje emocija i drugo.

Posetite ovog leta plažu Štrand, izađite iz zidina i prepustite se pisanoj reči.

Pobeda – info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije