loader image

U Stepanovićevu otvorena nova kulturna stanica

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanom otvaranju nove Kulturne stanice „Stepanovićevo“, u kojoj je upriličen koncert svetskog virtuoza na violini Stefana Milenkovića i kamernog orkestra Kamerata Novi Sad.

– Na mestu nekadašnjeg Doma kulture i novosadske Fabrike „Niva“ otvoramo novo mesto za kreativno izražavanje i okupljanje stanovnika svih generacija – Kulturnu stanicu „Stepanovićevo“. Ukupna vrednost izvedenih radova na rekonstrukciji ovog objekta iznosila je blizu 125 miliona dinara sa PDV-om. Kulturna stanica ima 923m2, a čitav objekat u okviru kojeg se nalaze Džudo klub, Lovačko društvo i Udruženje penzionera, zauzima 1.743m2. Pored radova na rekonstrukciji, Grad je opremio nameštajem prostor koji koristi Udruženje penzionera – izjavio je Đurić.i dodao:

– Grad Novi Sad nastavlja da jača infrastrukturu u kulturi i doprinosi decentralizaciji, a do sada je otvoreno deset Kulturnih stanica i u prilog tome govori podatak da je Grad ove godine za mrežu kulturnih stanica izdvojio 26 miliona dinara: kultura u Novom Sadu ove godine živi na dve nove adrese jer, pored Stepanovićeva, gde je danas otvorena 11. stanica po redu, Novi Sad od ove godine ima i Kulturnu stanicu u MKC „Petefi Šandor“, na Telepu.

Gradonačelnik je istakao da posle pet godina, možemo da vidimo da su kulturni sadržaji uključeni u svakodnevni život svih delova grada i gradskih četvrti, te da su polazno mesto svih posetilaca koji žele da se upoznaju sa lokalnim načinom života, navikama, običajima i aspiracijama, ali i da ga posebno raduje to što je Kulturna stanica „Stepanovićevo“ već donela kulturne sadržaje koji izazivaju veliko interesovanje, kao što je Studio klasičnog baleta, ali i broj ljudi zainteresovanih za večerašnji koncert našeg istaknutog umetnika Stefana Milenkovića.

Pored ulaganja u prostor Kulturne stanice, Grad Novi Sad je u MZ „Stepanovićevo“ ove godine opredelio 294,9 miliona dinara, a prethodnih godina u periodu od 2012. do 2022. godine investirano je 529,3 miliona dinara, čime se potvrđuje činjenica da Grad radi na ravnomernom razvoju svih njegovih delova, poručuju iz Kabineta gradonačelnika.

 

Izvor:  Moj Novi Sad

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije