loader image

U Perlezu se danas otvara manifestacija „Dani porodice u Srbiji“

„Dani porodice u Srbiji“, manifestacija koja se po treći put organizuje u Perlezu, kod Zrenjanina, počinje danas, 9. septembra i trajaće za dane vikenda.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, uz saradnju sa gradom Zrenjaninom, 2021. godine pokrenuli su manifestacija Dani porodice sa ciljem da se promeni svest ljudi i ukaže na značaj porodice kao i da se promoviše lepota porodice i porodičnog života.

Uz brojne goste i posetioce i uz učešće na desetine gradova i opština iz Srbije, koji će na štandovima predstaviti svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici, za 17 časova planirano je svečano otvaranje, na „Porodičnom korzou“ pored Begeja. U toku dva dana, kulturno – zabavni, dečiji i muzički program, upotpuniće doživljaj manifestacije. U Perlezu vas očekuje Bračni maraton gde se biraju parovi sa najdužim bračnim stažom, Bračni šprint za one sa najmanje dana braka, zatim puzijada za bebe, štiklijada za majke i drugo.

Prošle godine svečano otvaranje su svojim prisustvom uveličali predstavnici republičke i pokrajinske vlasti i brojne poznate javne ličnosti, među kojima su bili, dr Danica Grujičić, Verica Lazić, Arno Gujon i drugi.

Srbija je jedina država u regionu koje je zabeležila porast broja novorođene dece. Prekinut je negativan trend dug četiri decenije. Povećanje broja rođenih je posledica finansijskih mere populacione politike. Država Srbija i lokalne samouprave primenjuju mere podrške porodici i pronatalitetnoj politici. Čitav niz mera podrazumeva podršku majkama, deci, od rođenja i poklon paketa, novčanih davanja, do školskog pribora, besplatnih udžbenka, zatim podrška kada je u pitanju vantelesna oplodnja, do mera podrške ekonomskog osnaživanju žena u ruralnim sredinama, jer su žene stub svake porodice.

Iskoristite vikend da čitava porodica uživa u lepom događaju, dođite porodično do Perleza, na korzo kraj reke Begej.

 

Pobeda – info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije