loader image

U Novom Sadu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Polaganjem venaca na Spomen groblju, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacijom rezervnih voznih starešina i predstavnicima Vojske Srbije, obeležio Dan pobede nad fašizmom.
Đurić je istakao da je važno održati sećanje na sve žrtve i borce koji su svojim životima doneli mir i slobodu budućim generacijama.

„Za nas kao grad izuzetno je važno da nikada ne zaboravimo sve ove ljude koji su dali svoje živote i herojski se borili za slobodu. Negujemo kulturu sećanja tako što se svakog 9. maja ovde okupljamo i polažemo vence za ljude koji su svojim životima nama dali da živimo slobodno i ostavili su nam nasleđe koje i mi, a i generacije koje će buduće za nas živeti treba dalje da nastavimo da čuvamo, negujemo, gradimo i da živimo u zajednici sa principima tolerancije“, rekao je Đurić.

Predsednik udruženja boraca Grada Novog Sada Milovan Vujić kaže da je važno očuvati mir i negovati tradiciju koja će se prenositi i na naredne generacije.

„U ime toga mi kao potomci obeležavamo i tražimo da naši potomci obeležavaju ove značajne datume iz istorije NOB-a. Jugoslavija je pobedila sa jugoslovenskom narodnom armijom i izvojevala ovu pobedu i ovu slobodu“, izjavio je Vujić.

 

 

 

Izvor: rtv

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije