loader image

U JGSP-U ODMERILI SNAGE – NAJVEŠTIJI NAGRAĐENI

U krugu JGSP „Novi Sad“ danas je održano takmičenje vozača i mehaničara u poznavanju saobraćajnih propisa i u veštini upravljanja vozilom. U sklopu ovog događaja organizovana je tribina o bezbednosti saobraćaja na kojoj su učestvovali i predstavnici saobraćajne policije i Grada.

Posle rešavanja testova, takmičari su svoje umeće pokazali na poligonu kroz mnoge discipline, od zaobilaženja prepreka, slalom vožnje unazad, zaustavljanja, parkiranja do atraktivne vežbe sa loptom.

Najveštiji je bio vozač Kristijan Brsanović, zatim Milan Došlov i Dragan Jurišić. Među mehaničarima najbolji je bio Pavle Nišević, a drugi i treći Vitomir Vasiljević i Slobodan Zarić.
„Svakog dana na ulice grada iz našeg preduzeća izlazi više od dvesta autobusa, kojim se godišnje prevezu milioni putnika. Njihova bezbednost, kao i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, nama je uvek na prvom mestu. Zbog toga i ovim takmičenjem vozača i mehaničara želimo da pokažemo građanima koliko su naši vozači vešti i sposobni da savladavaju izazove sve gušćeg i zahtevnog saobraćaja u Novom Sadu.

Podsećam da smo mnogobrojnim merama uspeli da se izborimo sa trendom odlaska vozača u inostranstvo i da danas imamo optimalan broj vozača. Nemamo potrebu da angažujemo strane državljane, a u strukturi zaposlenih vozača ne moramo da imamo penzionisana lica. Nemamo ni zastoja u kvalitetnim obukama vozača, čak smo ih produžili na tri meseca, tokom kojih sprovodimo više kontrolnih mehanizama, od intervjua, psiho testova, test konzola, obuka u garaži i na kraju probne vožnje. Ponavljam, nama je bio i ostao prioritet bezbednost saobraćaja i naših putnika i on se nikada nije i neće se dovoditi u pitanje“, rekao je direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić.

„Biti danas vozač nije nimalo lak posao, sesti za volan autobusa u kojem se nalaze brojni putnici i izaći u gusti saobraćaj, zahteva mnogo veštine, strpljenja, odricanja. Znamo koliko je to odgovoran posao i zato mi je drago da možemo ovako da se okupimo, pokažemo naše veštine u jednoj lepoj atmosferi. Sa nama su i naše kolege mehaničari, koji su isto osnovna karika našeg preduzeća, oni brinu o bezbednosti i ispravnosti naših autobusa“, naveo je predsednik Udruženja vozača i mehaničara JGSP „Novi Sad“ Petar Vranić.

 

Izvor: Gradske info

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije