loader image

SRPSKA LISTA: Vučić pred GSUN potvrdio da je veliki državnik

Srpska lista (SL) ocenila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom, govorom pred Generalnom skupštinom UN, potvrdio da je veliki državnik i da „Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca“, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima.

Srpska lista u saopštenju naglašava da je, braneći pravo Srbije na sopstvenu politiku i legitimnost srpskih državnih i nacionalnih interesa, Vučić, kako se nadaju, nagovestio dolazak nekog boljeg sveta, u kojem će mali imati istinsko pravo na svoj glas i biti zaštićeni od samovolje velikih.

Kako se ističe, mnogi neće biti srećni zbog toga što je „u hramu međunarodnog prava podsetio da je nad Srbijom 1999. godine izvršeno nasilje“ i upozorio na „teror koji se danas vrši nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji“, ali, dodaje se, za istoriju mora da ostane sačuvano da je Srbija svom snagom bila na strani prava i protiv nasilja.

„Nadamo se, uprkos svakodnevnim pritiscima, napadima i hapšenjima koje sprovode ekstremisti iz Prištine, da će vizija politički i ekonomski razvijenog Zapadnog Balkana, kao regiona mira i saradnje, biti snažnija od budućnosti sukoba i beznađa koju nam namenjuje Aljbin Kurti. Uvereni smo da će naš predsednik Aleksandar Vučić u UN nastaviti da čini sve što je u savremenim geopolitičkim okolnostima moguće kako bi sprečio Kurtija u namerama da protera Srbe sa Kosova i Metohije i ponovo razbukti požar sukoba u našem regionu“, poručili su iz Srpske liste.

Naglasili su da srpski narod na Kosovu i Metohiji i danas „potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću, uveren da će se do poslednjeg atoma snage boriti da razum, mir i pravo prevladaju nad mržnjom i nasiljem“.

 

Izvor. Gradske info

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije