loader image

SRPSKA LISTA: Srbi opredeljeni za mir, ali ne žele da trpe teror Aljbina Kurtija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio je danas da Srbi na KiM opredeljeni za mir i dijalog, ali da ne žele da trpe teror i da ne znaju da li će im se deca vratiti kada izađu iz kuće.
“Odlučnost Srba da ostanu i opstanu na KiM nikada nije dovođena u pitanje. Srbi su 20 godina navikli da trpe teror i ne samo to, nego i licemerje međunarodne zajednice. Podsetiću da i pored sijaset osuda koje su stigle sa inostranih adresa, niko nije pomenuo da je nacionalnost dečaka koga su pokušali da ubiju srpska. Jednostavno, to kvari onaj narativ o zlim Srbima, kriminalcima i teroristima, koje režim Aljbina Kurtija stalno propagira uz pomoć zapadnih medija”, rekao je Simić za TV Prvu.

Dodao je da je sa jučerašnjeg protesta Srba u Štrpcu poslata poruka mira i da srpski narod želi da opstane o ostane na KiM, ali i da ono što se desilo Milošu i Stefanu Stojanoviću, kao i Stefanu Tomiću, koji je brutalno pretučen u Klokotu samo zato što se vraćao sa liturgije, ne sme nikome da se ponovi.

“To je i poruka da prisustvo međunarodnih snaga, koje imaju obavezu da obezbede mir i sigurnost građana, mora da bude na višem nivou, pre svega na jugu Kosova. Na severu za 20 dana protesta nije povređen ni jedan Albanac, jer nam to nije bio cilj. Nemamo ništa protiv albanskog naroda, mi se borimo protiv terora režima Aljbina Kurtija i Vljose Osmani”, naglasio je Simić.

Poručio je da su Srbi na KiM opredeljeni za mir i dijalog, ali da ne mogu više da trpe teror.

“Očigledno da su neki u Prištini to što smo uklonili barikade na severu doživljavaju kao slabost. Oni misle da smo se mi uplašili. Ne, nismo, mi samo želimo mir i da živimo u normalnim uslovima, da normalno podižemo svoju decu, a ne da nam deca odlaze iz kuće i da ne znamo da li će se vratiti”, rekao je Simić.

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije