loader image

Srbija sa sedmoro sportista na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu

Srbiju će na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu predstavljati sedmoro sportista, saopšteno je danas iz Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

ZOI mladih biće održane od 19. januara od prvog februara u provinciji Gangvon u Južnoj Koreji. Na ovom multisportskom događaju u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) učestvovaće oko 1.900 sportista uzrasta od 15 do 18 godina.

„Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati sedmoro sportista u pet različitih sportskih disciplina, i to u nordijskom skijanju, skeletonu, brzom klizanju na kratkim stazama, biatlonu i alpskom skijanju. U brzom klizanju na kratkim stazama našu zemlju predstavljaće najuspešniji mladi sportista Srbije iz zimskih sportova do sada, osvajač srebrne medalje sa prošlogodišnjeg zimskog EYOF-a Luka Jašić. U alpskom skijanju takmičiće se Aleksa Lalić, dok će u nordijskom skijanju nastupiti Andrija Tošić. Srbiju će u skeletonu predstavljati Bogdan Despotović i Lazar Mikić, a u biatlonu Hanna Jelena Braun i Abdulkerim Hodžić“, saopšteno je iz OKS.

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije