loader image

Siniša Mali: IZBORILI SMO SE ZA VEĆE PLATE I PENZIJE

U Skupštini Srbije u prethodna dva dana uspeli smo da se izborimo za povećanje plata, penzija, isplatu pomoći majkama, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

„Izdržali smo, nismo dozvolili da nas bilo ko blokira. Građani su imali priliku da vide koliko je opoziciji stalo do njih“, rekao je Mali.

Ministar Mali rekao je da su zakoni koji su bili na dnevnom redu parlamen važni za građane Srbije, ali da su umesto rasprave o njima videli kako se ponašaju predstavnici opozicije.

„Ta slika kako lome, kako se ponašaju, neki građani Srbije za njih su glasali, a oni ih tako predstavljaju. Na dnevnom redu je bio rebalans budžeta u kome smo planirali, a s obzirom na višak novca, i povećanje plata, penzija, jednokratnu isplatu majkama i očevima, povećane subvencije poljoprivrednicima. Oni su bili protiv toga“, rekao je ministar Mali.

Ministar Mali poručio je penzionerima da su predstavnici opozicije bili i protiv povećanja penzija.

„Pokušali su to da blokiraju, ali to im nije uspelo“, rekao je ministar Mali.

Ministar Mali dodao je da je skoro milion dece prijavljeno za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, te poručio i majkama da je ponašanje u Skupštini poruka i njima da su protiv toga, ali da nisu uspeli ni to da spreče.

„Dragi prosvetari, medicinske sestre, negovateljice – Ćuta, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović su bili protiv vaših većih plata. Poštovani poljoprivrednici, opozicija je bila i protiv vaših većih subvencija. To govori o njihovoj politici i nebrizi za građane Srbije“, rekao je ministar Mali.

Ministar Mali istakao je da se nisu povukli pred siledžijama, ali da je slika onakvog srpskog parlamenta otišla u svet.

„Ne razumem da se neko bori protiv nečeg što je dobro za građane“, zaključio je ministar Mali.

 

 

 

Izvor: Tanjug/TV Hepi

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije