loader image

Siniša Mali: ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI ZA DECU OD 10.000 DINARA POČINjE SUTRA

Isplata jednokratne novčane pomoći države od 10.000 dinara za decu do 16 godina, za koju je prijavljeno ukupno 1.101.000 dece, počinje sutra i novac leže na račune prvih pola miliona prijavljenih, izjavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je za RTS rekao da će preostalih 600.000 prijavljene dece dobiti novac u utorak, dok će onima koji su imali neku reklamaciju novac biti uplaćen narednih dana, u zavisnosti od toga kako se reklamacija bude rešavala.

„Za ovu pomoć države prijavljena su gotova sva deca. Prijavilo se oko 635.000 roditelja, što majki, što samohranih očeva, hranitelja ili staratelja. To potvrđuje da je ova pomoć države roditeljima bila potrebna i da je došla u pravo vreme“, kazao je Mali.

On je naglasio da ovo nije prvi put da država pomaže građane, podsećajući da je od 2020., kada je počela korona, prva pomoć bila 5.000 dinara penzionerima, onda je isplaćeno 100 evra svim građanima Srbije, od tada pomoć mladima pa do danas bila je dva puta po 100 evra plus 5.000 dinara, da je 20.000 dinara prošle godine isplaćena i jednokratna pomoć penzionerima i da je bila pomoć nezaposlenima, građanima sa KIM, privredi, kao i mikro, malim i srednjim preduzećima.

„Kao što je i predsednik Srbije najavio, krajem novembra, početkom decembra očekuje nas isplata i još jedne velike jednokratne pomoći penzionerima od 20.000 dinara uprkos krizi koja traje i koja je najveća ekonomska kriza ikada još od drugog svetskog rata“, rekao je Mali i naglasio da je država preko devet milijardi evra uložilia i dala građanima Srbije i privredi.

On je dodao i da je trenutno u Srbiji rekordan broj zaposlenih i da je stopa zaposlenosti 50,4 odsto, dok je stopa nezaposlenosti takođe rekordna, iznosi 9,67 odsto i nikada nije bila manja.

„Imamo 2.310.000 zaposlenih u Srbiji, ljudi koji plaćaju poreze i doprinose. U odnosu na broj stanovnika nikada nismo imali toliki broj zaposlenih i nikada manju nezaposlenost. Pre deset godina, stopa nezaposlenosti bila je 25,9 odsto, svaki četvrti građanin u Srbiji nije imao posao“, naglasio je Mali.

 

Izvor: Gradske info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije