loader image

Siniša Mali: BORIMO SE ZA BOLjI ŽIVOTNI STANDARD SVIH GRAĐANA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom „Bolja cena“, kako je istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

Od danas još 16 artikala je dostupno građanima po sniženoj ceni, a ministar Mali je osim kupovine utvrdio da se proizvodi zaista nalaze na policama odnosno da su dostupni i jasno obeleženi.

„Došao sam ovde u market Persu na Dorćolu da vidim da li su sniženja urađena, koji su to proizvodi, da li ih ima i na kraju krajeva da vidimo koliko može građanin Srbije da uštedi s obzirom na ta sniženja. Kada sam sabrao i kupio svih ovih 16 proizvoda ukupan račun iznosio je 1.493 dinara,a da nema sniženja ovaj račun bio bi 2.644 dinara“, rekao je ministar Mali.

Razlika je, dodaje ministar Mali, očigledna i to jasno pokazuje rezultate napora Vlade Srbije i predsednika u borbi za bolji životni standard svih građana Srbije.

„Proizvod po proizvod, kategoriju po kategoriju uz povećanje plata i penzija, želimo da doprinesemo boljem životu građana Srbije i da se na ovakav način izborimo sa inflacijom“, rekao je ministar Mali. Ministar Mali je naglasio da je dobro to što inflacija polako pada te da će do decembra iznositi osam odsto, i doći naredne godine do proseka od 4,9 odsto.

 

Besplatna Penzionerska kartica omogućiće najstarijim sugrađanima da dobiju popuste u još 16 kompanija, ali osim same kupovine, moći će i da ostvare neke želje, kao što su odlasci u pozorište ili muzej, izjavio ministar Mali.

Ministar Mali rekao je da je za najstarije sugrađane osim ovakvih akcija obezbeđena i penzionerska kartica kojom mogu da ostvare brojne druge popuste.

„Juče sam prisustvovao potpisivanju 16 novih sporazuma kompanija koje se pridružuju toj velikoj porodici kompanija koje podržavaju penzionersku karticu. Videli ste, od Puteva Srbije koji nude tri odsto umanjenje iznosa putarine, od Amana koji nudi i do 10 odsto sniženja na njihov asortiman, do Naftne industrije Srbije koja nudi između jedan i tri dinara popusta po litru goriva za naše penzionere“, rekao je ministar Mali.

Ministar Mali istakao je da penzionerska kartica predstavlja konkretnu korist za najstarije sugrađane i pozvao sve koji do sada to nisu učinili da se prijave u filijalama Pošte Srbije, Poštanske štedionice i filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„Ovo je još jedan način na koji pomažemo najstarijim sugrađanima. Od prvog oktobra penzije nam rastu još 5,5 odsto, a od prvog januara 14,8 odsto dodatno. Za samo četiri meseca od danas prosečna penzija u Srbiji biće 390 evra, pre samo 10 godina bila je 204 evra“, rekao je ministar Mali.

Podsetio je i na jednokratnu pomoć od 20.000 dinara koja očekuje penzionere do kraja godine.

„Osim ove pomoći, i povećanja penzija, sa penzionerskim karticama moći će da uštede i ostvare neke želje – kao što je da odu u pozorište ili muzej, besplatno s obzirom da se, kao što znate, skupljaju bodovi koji mogu da se tako iskoriste“, naglasio je ministar Mali.

Novi proizvodi sa oznakom „Bolja cena“ znatno su jeftiniji, povećanje plata i penzija, dodatne kompanije kod kojih će moći da se ostvare popusti sa penzionerskom karticom, zatim pomoć majkama od 10.000 dinara, ističe ministar Mali, stvari su koje pokazuju koliko se vodi računa o svakom pojedinačnom građaninu.

„Svaki dan se borimo da na neki način pomognemo građanima Srbije i pokažemo koliko nam je stalo i kako treba da zajednički prođemo kroz ovu krizu koja traje još od 2020. godine“, rekao je ministar Mali.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije