loader image

Republika i Grad na istom zadatku: 300 MILIONA ZA REKONSTRUKCIJU TEMERINSKOG I RUMENAČKOG PUTA

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, potpisali su u prisustvu Gradonačelnika Grada Novog Sada Milana Đurića i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, sporazum o rekonstrukciji Temerinskog puta i Rumenačkog puta u Novom Sadu.

– Za poslednjih jedanaest godina, ukuljučujući i ovu, uloženo je 16 milijardi dinara na ime putne privrede. U prilog tome svedoči činjenica da je, za 2023 godinu obezbeđeno 3.153.000.000 dinara za putnu privredu. Radovi su u toku na mnogim lokacijama u gradu a u narednim danima započinjemo rekonstrukciju Temerinskog puta u vrednoisti od 157,3 miliona dinara – naglasio je novosadski gradonačelnik Đurić.

On se zahvalio se Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja koje je obezbedilo oko 200 miliona dinara, za radove na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na Bulevaru kneza Miloša i Venizelisove.

-Kada se saberu uložena i sredstva koja je će biti izdvojena, računica je da će samo ove godine oko 500 miliona dinara, odnosno nešto više od četiri miliona evra, biti uloženo u obnovu saobraćajnica u Novom Sadu.Sve ovo pokazuje koliko nam je svaka obnova ulica važna, koliko nam je stalo da imamo novca za autoputeve, brze saobraćajnice, ali i za lokalne puteve-rekao je ministar Vesić.

Gradonačelnik Đurić je zaključio da ga posebno raduje činjenica što je danas sa ministrom Vesićem dogovoreno da će do kraja godine biti započeti radovi na rekonstrukciji Novosadskog puta.

 

Izvor: Dnevnik

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije