loader image

Rat u Ukrajini – 588. dan

Rat u Ukrajini – 588. dan. Nakon što je smenjen predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti, analitičari, ali i predsednik SAD Džozef Bajden, strahuju da bi najveća žrtva haosa na Kapitol hilu mogla da bude dalja pomoć Ukrajini. Bivša novinarka Prvog kanala ruske televizije Marina Ovsjanikova, koja je privukla pažnju kada jeupala uživo u emitovanje večernjih vesti sa plakatomna kojem je pisalo „Zaustavite rat“, osuđena je u odsustvu na osam i po godina zatvora.

Nakon što jesmenjenpredsedavajući Predstavničkog domaameričkogKongresaKevin Makarti,analitičari ocenjuju da bi najveća žrtva haosa na Kapitol hilu mogla da bude dalja pomoć Ukrajini.

I predsednik SAD Džozef Bajden priznao je da je zabrinut da bi sukobi republikanaca u Kongresu mogli da naškode slanju pomoći Ukrajini.

„To me zabrinjava, ali znam da postoji većina članova Predstavničkog doma i Senata iz obe stranke koji su rekli da podržavaju slanje pomoći Ukrajini“, rekao je Bajden.

Bivša novinarka Prvog kanala ruske televizije Marina Ovsjanikova, koja je privukla pažnju celog sveta kada je upala uživo u emitovanje večernjih vesti sa plakatomna kojem je pisalo „Zaustavite rat“ i „Lažu te“, osuđena je u odsustvu na osam i po godina zatvora.

Ruske snage su u sredu oborile 31 ukrajinski dron iznad Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti koje se graniče sa Ukrajinom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je tokom noći 24 od 29 ruskih dronova lansiranih u napadima na njenu teritoriju, saopštio je danas ukrajinski generalštab.

Ukrajina je granatirala grad Riljsk kasetnom municijom, i tom prilikom jedna žena je ranjena, saopštio je guverner Kurske oblasti Roman Starovojt.

 

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije