loader image

Rat u Ukrajini – 524. dan

Kremlj je saopštio da Kijev besciljno i neefikasno troši milijarde evra pomoći NATO-a. Sa druge strane, ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova tvrdi da je u ruskim napadima za devet dana uništeno 180.000 tona žitarica.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je broj stradalih u ruskom raketnom napadu na višestpratnicu u Krivom Rogu tokom jučerašnjeg dana porastao na šest, dok su ruski naveli da je šest ljudi poginulo u ukrajinskom granatiranju Donjecka i Zaporožja.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je i da je u ruskim napadima na njihove luke u Crnom Moru za devet dana uništeno 180.000 metričkih tona žitarica.

U međuvremenu, ukrajinsko ministarstvo odbrane potpisalo je sporazum sa turskom kompanijom „Bajkar Makina“ o izgradnji servisnog centra za popravku i održavanje bespilotnih letelica u Ukrajini.

Sa druge strane, Kremlj je saopštio da Kijev „neefikasno i besciljno“ troši milijarde evra pomoći NATO-a, kao i da se njena kontraofanziva ne odvija po planu.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o povećanju kazni za nedolazak na prijavljivanje u vojni registar. Ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su pojačani napadi na ukrajinske vojne objekte zbog napada u Rusiji.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da će Saudijska Arabija početkom avgusta biti domaćin mirovnog samita koji će organizovati Ukrajina. Američki zvaničnici su naveli da će prisustvovati samitu, a Moskva je saopštila da će pažljivo pratiti kakvi su ciljevi samita u Džedi, na koji nisu pozvani.

 

 

 

Izvor: rts, tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije