loader image

Rat u Ukrajini – 441. dan.

Žestoke borbe u Bahmutu. Ukrajinska strana tvrdi da su se ruske snage u nekim delovima istočnog Bahmuta povukle i do dva kilometra. Agencija AFP je saopštila da je njihov video koordinator Arman Soldin ubijen tokom raketnog napada u blizini Bahmuta. Kijev kaže da je Moskva odgovorna za granatiranje. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da „ne treba verovati na reč ukrajinskim predstavnicima“.
Eksplozije u Černigovskoj oblasti, kijevskoj regiji, centralnim i istočnim regionima Ukrajine. Žestoke borbe vode se u Bahmutu.

 

Ukrajinski general Oleksandr Sirskij tvrdi da su se ruske snage u nekim delovima istočnog Bahmuta povukle i do dva kilometra.

„Zahvaljujući dobro osmišljenoj odbrani u pravcu Bahmuta, dobijamo rezultate efektivnih akcija naših jedinica. U pojedinim oblastima neprijatelj nije mogao da se odupre naletu ukrajinskih branilaca i povukao se do dva kilometra“, napisao je Sirskij na Telegramu.

On je naveo da, „uprkos izjavama ratnih zločinaca“, ruske snage i dalje nisu uspele da zauzmu ukrajinski grad.

„Naše odbrabmene snage sprečavaju neprijatelja da napreduje. Bitka za Bahmut se nastavlja“, dodao je Sirskij.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je, povodom pogibije reportera novinske agencije AFP kod Bahmuta, da „ne treba verovati na reč ukrajinskim predstavnicima“, prenele su RIA Novosti.

Ukrajinski predstavnici rekli su da je za granatiranje odgovorna ruska strana.

„Nažalost, nemam informacije, a ovde je, naravno, važno da se obratite našem Ministarstvu odbrane. Predlažem da ne verujemo na reč ukrajinskim predstavnicima“, izjavio je Peskov.

Iz agencije AFP su saopštili da je njihov video koordinator Arman Soldin ubijen tokom raketnog napada u blizini Bahmuta.

Francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da je otvorilo istragu o mogućim ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti, nakon što je novinar agencije Frans pres ubijen tokom raketnog napada u blizini Bahmuta u Ukrajini.

 

 

 

Izvor: rts, tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije