loader image

Rat u Ukrajini – 417. dan

Najžešće borbe vode se u Bahmutu i Limanu u Donjeckoj oblasti. Nebenzija: Lavrov i ruska delegacija dobili američke vize zbog učešća na sastancima u Savetu bezbednosti UN. Kijev tvrdi da je Crnomorska inicijativa u opasnosti da bude okončana.
Moskva tvrdi da su tokom jučerašnjeg dana dve četvrti Bahmuta prešle pod kontrolu ruskih snaga.

 

Ukrajinsko ministarstvo za obnovu saopštilo je da je Crnomorska inicijativa u opasnosti da bude okončana nakon što je, kako tvrdi, Rusija ponovo blokirala inspekcije brodova u turskim vodama, što je predviđeno sporazumom.

Slovačka odlučila da obustavi uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine. To su ranije odlučile Poljska i Mađarska kako bi zaštitile svoje poljoprivrednike. Češka je poručila da neće obustaviti uvoz ukrajinskih proizvoda. Iz Kijeva poručuju da bi pregovori sa Poljskom trebalo da se nastave danas.

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja rekao je da su ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i većina članova ruske delegacije dobili američke vize uoči posete Lavrova Njujorku zbog učešća na sastancima Saveta bezbednosti UN.

Ambasadorka SAD u Rusiji Lin Trejsi rekla je da je prvi put posetila novinara Vol strit džornala Evana Gerškoviča kojeg su ruske vlasti optužile za špijunažu. Istakla je da se „dobro drži“.

 

 

 

Izvor: rts

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije