loader image

Rat u Ukrajini – 379. dan

Rusija je u četvrtak izvela masovne napade na ukrajinsku infrastrukturu. U Moskvi kažu da je to bila odmazda za prošlonedeljni napad na rusku Brjansku oblast koja se graniči sa Ukrajinom. Kijev ocenjuje da su ruski raketni napadi pokušaj terorisanja civila i da će odgovorni biti kažnjeni.
Ruske snage ispalile su tokom jučerašnjeg dana 80 projektila na mete u Ukrajini. Na udaru su bili energetski objekti u deset ukrajinskih regiona. Gađali su deo Kijeva, crnomorsku luku Odesu, Harkov i Lavov. Ima poginulih i povređenih.

 

 

Kijev ocenjuje da se Rusi vraćaju svojoj taktici – zastrašivanju i terorisanju civila, ali da neće izbeći odgovornost. Udari na infrastrukturu su odmazda za prošlonedeljni napad na Brjansku oblast, saopšteno je iz Moskve.

Zelenski poručuje da je Ukrajina odlučna da pobedi u ratu i da trenutno ne može da zamisli situaciju u kojoj bi se sastao sa Putinom.

Dve strane različito o nuklearanoj elektrani Zaporožje, koja je ostala bez električne energije iz spoljnih izvora, ali kratko. Kijev prebacuje Rusima da granatiranjem svet dovode na ivicu nuklearne katastrofe. Moskva odgovara da su struju isključili Ukrajinci i da je to provokacija.

Međunarodna agencija za atomsku energiju traži hitnu akciju da se zaštiti najveća nuklearka u Evropi.

 

 

 

Izvor: tanjug, rts

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije