loader image

Rat u Ukrajini – 327. dan; Turska ne namerava da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da se akcije spasavanja iz pogođene stambene zgrade u Dnjepru nastavljaju. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da Turska ne namerava da se priključi sankcijama Rusiji i da održava odnose sa Vladimirom Putinom. Ukrajina uvela sankcije za 198 ruskih državljana.
Rat u Ukrajini ušao je u 327. dan. I dalje se traga za preživelima u ruševinama stambene zgrade u gradu Dnjepru. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio da je poginulo 30 osoba, a da se još 30 vodi kao nestalo.

Zbog vazdušnih napada na elektroenergetsku infrastrukturu, širom Ukrajine je otežano snabdevanje električnom energijom, a tamošnje vlasti upozorile su građane na mogućnost vanrednih restrikcija.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da je Turska održavala i sada održava odnose sa ruskim liderom Vladimirom Putinom dok svi sa Zapada “napadaju Rusiju”, kao i da ta država ne namerava da uvede sankcije Moskvi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je ukaz Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine o uvođenju sankcija protiv 198 ruskih državljana iz oblasti kulture i medija.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da “specijalna vojna operacija” pokazuje pozitivan trend i da se nada da će ruski vojnici ostvariti dalji napredak nakon bitke za Soledar.

Izvor: tanjug, rts

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije