loader image

Rat u Ukrajini – 321. dan

Kijev tvrdi da su ruske snage krenule u novi, snažan napad na Soledar, grad kod Bahumta. Ruske pomorske snage započele vojne vežbe u Kalinjingradu. Vojna Uprava Harkova saopštila je da ruske snage raketirale pijacu u tom gradu. Papa Franja: Ratovi poput ovog u Ukrajini su “zločin protiv Boga”.
Vlasti u Kijevu ističu da su se ruske trupe nakon pregrupisanja krenule u snažan napad na grad Soledar u blizini Bahmuta u Donjeckoj oblasti.

Kako se naglašava, ruske snage masovno koriste artiljeriju, višecevne raketne bacače i minobacače.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da više od 2.000 vojnika iz korpusa Baltičke flote i pomorske pešadije izvodi vojne vežbe na poligonima u Kalinjingradskoj oblasti na krajnjem zapadu zemlje.

Policija u Donjecku saopštila je da traga za dvojicom britanskih volontera. Poslednje što se zna o njihovom kretanju je to da su putovali iz Kramatorska za Soledar ujutro 6. januara.

Načelnik Regionalne vojne uprave Oleh Sinehubov rekao je da je raketnom napadu na pijacu u mestu Ševčenkove u Harkovskoj oblasti poginula jedna žena.

Papa Franja je, tokom redovnog godišnjeg govora pred diplomatama u Vatikanu, ocenio da su ratovi poput oružanog sukoba koji se vodi u Ukrajini, gde su civilna područja izložena neselektivnim razaranjima, “zločin protiv Boga i čovečanstva”.

Izvor: rts

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije