loader image

Rat u Ukrajini – 313. dan

I ove noći napadnut je Kijev, a gradonačelnik Vitalij Kličko saopštava da su dronovi oštetili energetsku infrastrukturu. Delovi grada bez struje i grejanje. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom prvom ratnom novogodišnjem govoru poželeo je Ukrajincima pobedu.
Ruske bespilotne letelice gađale su noćas infrastrukturu u Kijevu i okolnim oblastima oštetivši energetske objekte i prouzrokujući nestanak struje, saopštili su ukrajinski zvaničnici, a Rusija je nastavila bombardovanje i tokom današnjeg dana.

Do tri sata ujutru sistemi protivvazdušne odbrane Ukrajine uništili su 20 objekata u vazduhu iznad Kijeva, saopštila su vojni zvaničnici.

Bučno je u regionu i u prestonici: noćni napadi dronovima. Rusi su lansirali nekoliko talasa bespilotnih letelica Šahid. Gađaju vitalne infrastrukturne objekte. Vazdušna odbrana dejstvuje, objavio je guverner Kijeva Aleksij Kuleba na Telegramu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je zbog napada nestalo struje i grejanja.

On je ranije objavio da je jedna osoba ranjena u padu ostataka uništenog drona koji je udario i oštetio zgradu u severoistočnom delu Kijeva, prenosi Rojters uz napomenu da nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri ove informacije.

Regionalna vojna komanda na istoku Ukrajine saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili devet bespilotnih letelica iranske proizvodnje iznad regiona Dnjepropetrovsk i Zaporožje do ranih jutarnjih sati danas.

Ukrajinske snage su ukupno oborile 45 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Šahid tokom novogodišnje noći, rekao je juče predsednik Vladimir Zelenski, ali je u svom prazničnom obraćanju, ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio da neće odustati od napada na Ukrajinu.

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije