loader image

Prva pobeda Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, Orlovi lako sa Tunisom

Odbojkaši Srbije upisali su prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Tokiju, savladavši Tunis sa 3:0 u setovima (25:21, 25:16, 25:21).

Potcenjivački stav iz susreta sa Turcima kod Orlova ovoga puta nije bio prisutan. Maksimalna partija protiv Tunisa za ubedljivu pobedu.

Rivali Srbije su imali primećeniju prednost jedino na startu meča od 5:2. Ivović je blistao u prvom setu sa tri bloka. Na njega se nadovezao razigrani Dražen Luburić u nastavku meča.

Tunis je pružio najduži otpor u trećem setu, održavajući poen zaostatka, uz nekoliko izjednačenjana do same sredine seta. Luburić sa dva vezana poena diže Srbiju na 17:15, pa se nadovezuje as Todorovića.

Dražen Luburić je prednjačio kod Srbije sa 18 poena, pratio ga je Pavle Perić sa 14, dok je Marko Ivović nakupio 12 poena. Valja naglasiti da standardni nosioci Marko Podraščanin, Aleksandar Atanasijević i Uroš Kovačević nisu danas ulazili u igru.

Naredni rival izabranicima Igora Kolakovića je još jedna afrička selekcija, Egipat, 3. oktobra od 6 časova po našem vremenu.

Izvor: RTV

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije