loader image

Preko 100 članova POKS-a iz Novog Sada pristupilo SNS-u i podržalo politiku Aleksandra Vučića

Danas je u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu održana vanredna pres konferencija gde je predstavljeno 120 bivših članova POKS-a koji su prešli u Srpsku naprednu stranku.

-Sa velikim zadovoljstvom mogu da obavestim javnost da preko 100 članova, aktivista, operativaca POKS-a prelaze u Srpsku naprednu stranku, sa redovno overenom ispisnicom iz te stranke i pristupnicom u Srpsku naprednu stranku“, saopštio je prisutnima na početku obraćanja potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica.

On je istakao da među novim članovima nema nijednog funkcionera POKS-a, jer SNS nije zainteresovan za bilo kakav vid saradnje sa ljudima kojima su u Novom Sadu, ali i na pokrajinskom i republičkom nivou izlazili u susret.

Podsetio je i da SNS od 2014. godine nema nikakvu potrebu za koalicionim partnerima što se tiče matematike, ali i da SNS ne doživljiva politiku kao matematiku.

-Samim tim smo uvek gajili dozu korektnosti koja nije viđena na našoj političkoj sceni i uvek u koaliciju primali, mimo svake matematike, sve ostale stranke koje su bile koalicioni partner SNS-a 2012. godine – rekao je Zobenica.

Objasnio je i zašto je koalicija sa POKS-om raskinuta.

-Odlučili su u momentu kad se Aleksandar Vučić i država Srbija grčevito bore za svoje interese, a vezano za dešavanja o sudbini KiM, da nam na vrlo nekorektan način odgovore nasiljem u Skupštini, napadom na predsednika republike i napadom na SNS – rekao je Zobenica.

– Kap koja je prelila čašu je zaista dan u Skupštini, kada su ljudi i POKS-a nasrtali u najvišem domu srpskog Parlamenta na predsednika.

On je istakao da je gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću, njemu, i ostalim ljudima SNS-a iz Novog Sada drago što članstvo, aktivisti i operativci POKS-a ne dele stavove sa liderima svoje stranke, i što su kontaktirali SNS i izrazili želju da ne učestvuju u radu protiv države.

-Ono što trenutno radi ova lažna desničarska opozicija je rad protiv države Srbije – istakao je Zobenica.

Novim članovima poželeo je dobrodošlicu, ističući da datum učlanjivanja i prethodno stranačko opredeljenje nisu kriterijum, već da se gleda samo ko želi dobro svom gradu i državi.

Jedan broj novih članova koji su iz POKS-a prešli u SNS ostao je ispred sale za medije, jer u prostoriji nije bilo mesta za sve.

Medijima se obratio bivši član POKS-a, a sadašnji član Srpske napredne stranke Branislav Bomeštar.

-Pristupio sam Srpskoj naprednoj stranci jer smatram da je koalicija NADA učinila pogrešan korak, svi znamo šta se desilo, tako da ne želim da učestvujem u antidržavnoj politici, već potpunu podršku pružam Aleksandru Vučiću i njegovoj politici, kao i većina članova i simpatizera iz koalicije NADA koji su pošli mojim putem – rekao je Bomeštar.

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica dodao je i da se na ovoj konferenciji radilo isključivo o članovima u Novom Sadu, te da se u narednim danima očekuju konferencije i u drugim gradovima.

Gradskeinfo.rs

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije