loader image

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO JE ČLANOVE DELEGACIJE ATLANTSKOG SAVETA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove delegacije Atlantskog saveta sa kojima je razgovarao o odnosima Srbije sa SAD, dijalogu Beograda i Prištine i evrointegracionom procesu, kao i o situaciji u regionu i svetu.

Predsednik Vučić je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dve države što bi doprinelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na konstruktivnom i odgovornom angažmanu kada je reč o procesu dijaloga sa Prištinom sa ciljem postizanja kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi obezbedilo trajni mir i stabilnost u regionu, naglasivši da je Beograd posvećen radu na implementaciji sporazuma do onoga što za nas predstavlja crvene linije.

Kada je reč o regionu, predsednik Vučić je istakao da Srbija nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, o čemu svedoči i inicijativa „Otvoreni Balkan“ koja već daje rezultate za građane i privredu.

Iz delegacije Atlantskog saveta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju sa pragmatičnim angažmanom na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, uključujući i snažnu podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Predsednik Vučić je zahvalio Atlantskom savetu na podršci evrointegracionom procesu Srbije i regiona, ponovivši da je članstvo u Evropskoj uniji naše strateško opredeljenje i da država ostaje posvećena reformama.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije