loader image

Predsednik Vučić na Samitu lidera u Dubaiju imao sastanke sa Mišelom, Georgievom, Modijem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Dubaiju, pred ceremoniju otvaranja Samita lidera o klimatskim promenama COP28, sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom, ministrom spoljnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom, kraljem Bahreina Hamadom, predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom, predsednicom Mađarske Katalin Novak, kao i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

„Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna“, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom

Predsednik Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP 28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU“, naveo je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av uz fotografiju susreta.

Svetski lideri, predstavnici Vlada i delegati iz celog sveta učestvuju na godišnjem samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, poznatijem kao COP28 koji se ove godine održava u Dubaiju.

Veliki izazovi zahtevaju zajedničku akciju

Predsednik Srbije razgovarao je sa direktorkom MMF Kristalinom Georgievom, predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i premijerkom Danske Mete Frederiksen na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Veliki izazovi zahtevaju zajedničku akciju. O klimatskim promenama i ulozi Evrope i Srbije u rešavanju ovog globalnog problema razgovarao sam sa Kristalinom Georgievom, Natašom Pirc-Musar i Mete Frederiksen“, objavio je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av uz fotografije susreta.

Sa Modijem o jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje

Aleksandar Vučić sastao se danas u Dubaiju, na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28, sa predsednikom Vlade Republike Indije Narendrom Modijem, sa kojim je razgovarao o najvažnijim temama o kojima će se govoriti na Samitu i o daljem jačanju bilaterlanih odnosa i ekonomske saradnje.

Vučić je ponovio poziv premijeru Modiju da poseti Srbiju. „Srdačan susret sa premijerom Indije i našim iskrenim prijateljem Narendrom Modijem i brza razmena mišljenja o najvažnijim temama o kojima će se govoriti na COP28.

Razgovarali smo i o daljem jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, a ja sam sa zadovoljstvom ponovio poziv premijeru Modiju da poseti Srbiju, čime bi nam učinio veliku čast“, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije