loader image

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Srbi će sutra pokazati jedinstvo, a Priština do zuba naoružana neka organizuje svoje izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se sutrašnji izbori na KiM održavaju u kontejnerima sa više od 500 ljudi „naoružanih do zuba“, ali da će Srbi pokazati koliko su ujedinjeni. Istakao je i da ga je zaprepastila izjava portparola EU Petera Stana koji je rekao da je razočaran zato što Srbi neće izaći na izbore.

Aleksandar Vučić je, posle prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, izjavio da se iznenadio i zaprepastio kada je video izjavu Petera Stana o neizlasku Srba na izbore na KiM.

 

„Učestvovali smo u četiri ili pet ciklusa. Nije trebalo ni u jednom da učestvujemo, dok se ne formira ZSO ili u jednom i da se ide u formiranje ZSO. Za to nije kriva Priština već i EU – garant sprovođenja. Nisu ZSO sproveli u delo. Srbi im posle devet i po godina maltretiranja na svakom koraku kažu: ‘ne, nećemo, dok ne ostvarite potpisano’, ali njima su opet krivi Srbi“, rekao je Vučić.

„Srbija nije šaka zobi“
Istakao je da se izbori na KiM održavaju u kontejnerima sa 550 do zuba naoružanih ljudi. „Kažu da je bilo vremena, za šta? Za upucavanje dvoje dece kod Štrpca, za pokušaj ubistva Jovanovića pre neki dan. U takvim uslovima se ide na izbore? Sram vas bilo – da se izbori održavaju sa 550 do zuba naoružanih ljudi“, naveo je predsednik.

Pozvao je Srbe „da ih razočaramo još više, da vide koliko smo ujedinjeni i da ne mogu da nas gaze“. „Srbija nije šaka zobi, koju će da pozobaju kad im padne na pamet. Ne interesuje ih ništa, već samo nezavisnost, a Srbija ako može da bude ponižena do kraja. Vojnici sa juga Srbije bi rekli – neće da može“, rekao je Vučić.

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da je imperativ da se Srbi vrate u lokalnu upravu, policiju i pravosuđe, i da obe strane treba da učestvuju u tome. Stano je još dodao da je veoma razočaravajuće što je Srpska lista odlučila da ne učestvuje na lokalnim izborima u četiri opštine na severu, uprkos činjenici da su izbori pomereni od decembra za april, kao i da je rok za kandidaturu istekao.

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije