loader image

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: REPUBLIKA SRBIJA NASTAVLjA SA ODGOVORNOM POLITIKOM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji i položaju Srba na Kosovu i Metohiji, dijalogu Beograda i Prištine, regionalnoj saradnji i bilateralnim pitanjima.

Predsednik Vučić je poručio da situacija za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji postaje sve teža, da su izloženi gotovo svakodnevnim napadima, hapšenjima i drugim pritiscima i ukazao na sve veće nezadovoljstvo naroda kako zbog jednostranih i nelegalnih poteza privremenih organa samouprave u Prištini tako i zbog odsustva adekvatne reakcije međunarodne zajednice.

Predsednik Vučić je naglasio da će Republika Srbija, kao i do sada, nastaviti da odgovornom politikom i dijalogom rešava sva otvorena pitanja u cilju boljeg života građana i dodao da očekuje podršku SAD u svim naporima usmerenim na očuvanje mira i stabilnosti u regionu i postizanje i implementaciju održivih dogovora sa Prištinom, što se prvenstveno odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

Ambasador Hil je istakao da će Sjedinjene Države sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio podršku SAD evropskim integracijama i razvoju Srbije i regiona.

Sagovornici su se saglasili da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i povezivanje mogu da budu od ogromne pomoći u otklanjanju političkih problema.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije