loader image

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: MOĆ JEDNOG NARODA MERI SE SNAGOM NJEGOVOG JEDINSTVA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Miloradu Dodiku povodom Dana Republike Srpske. U čestitki se kaže:

„Od srca Vam čestitam Dan Republike Srpske, uz najbolje želje za napredak, mir i blagostanje svih građana.

Dok istovremeno obeležavamo i dan Svetog Stefana, podsećamo se da se moć jednog naroda meri snagom njegovog jedinstva i nepokolebljivosti u očuvanju duhovnosti, jezika, pisma, identiteta, istorijskog i kulturnog nasleđa, a njegova veličina – negovanjem najviših moralnih i ljudskih vrednosti i ideala, kao i spremnosti da svoje dobro podeli sa drugima. Upravo takva Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti, uprkos svim izazovima.

Za mir i blagostanje nastavljamo zajedno da se borimo radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku saradnje, kako bi ceo region krenuo putem napretka, na dobrobit svih građana koji žive na ovim prostorima. Srbija će, kao i do sada, dosledno podržavati sprovođenje odredbi Dejtonskog sporazuma, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, kao i integritet Srpske u njenim ustavnim okvirima.

U takvim nastojanjima, kao i uvek do sada, Srbija će biti vaše najsnažnije uporište i oslonac, jer su veze koje nas spajaju, kao braću koja su kroz istoriju delila i dobro i zlo, neraskidive i večne.

Svim građanima Republike Srpske želim da uvek u miru i dobru slave praznike, da se radujemo zajedništvu i vezama koje niko ne može da raskine, da vodimo računa o našim potomcima poštujući pretke i da nastavimo da radimo na projektima koji nas povezuju i grade bolju i sigurnu budućnost za sve. Neka živi Srpska! Neka živi Srbija!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije