loader image

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: DRŽAVA JE ODLUČNA DA SPROVEDE SVOJU ODLUKU

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Duvaništu, nedaleko od Smedereva, prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja građani predali policijskim stanicama.

Predsednik Vučić potvrdio je da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posledica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave, ali posle tog roka, prema rečima predsednika, biće primenjene represivne mere za držanje neprijavljenog oružja i municije.

Predsednik Vučić izjavio je da je do jutros prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava i dodao da je ponosan na akciju prikupljanja oružja, jer je to važno zbog bezbednosti građana.

Predsednik Vučić naveo je da je prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava oko 2.000, od čega oko 1.750 ručnih granata, bombi, zolja.

„Ponosan sam na ovu akciju i rezultate i to je nešto što smo obećali građanima Srbije, to je potrebno, važno zbog veće sigurnosti građana Srbije“, istakao je predsednik Vučić.

Naveo je da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, uglavnom sa preklopnim kundakom, kao i snajperske puške i mitraljezi i drugo oružje, dodajući da je važno da takve stvari završe u rukama države, a ne da zavisi od toga hoće li neki pojedinac da ih zloupotrebi.

„Nekada to moramo da uradimo sve i merama dejstvujemo snažno posle tragedija koje su nas pogodile, da bismo obezbedili sigurnost i bezbednost za naše ljude. Želeo bih da pohvalim rad uprava u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Novom Sadu, Beograd je takođe prikupio veliki broj cevi, ali i ove tri uprave su prikupile veliki broj oružja“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić pozvao je sve građane da do 8. juna predaju i nelegalno i legalno oružje i rekao da do tog perioda mogu bez sankcija da predaju nelegalno oružje, a da će posle tog datuma država da reaguje represivno i da će kazne biti ogromne.

„Nikome se ne isplati da kod sebe drži nelegalno oružje. Vi to čak ne bacate, mi to dajemo u Zastavu Kragujevac da bismo dobili neke nove puške, oni koriste delove, razne stvari od toga da bi napravili novo oružje i time se naoružava naša policija, naša vojska, tako da znate da niste uništili nešto što je potrebno za odbranu zemlje, naprotiv doprineli ste odbrani zemlje, ali ste smanjili rizik za bezbednost i sigurnost naše dece“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić poručio je da on kao predsednik ima obavezu da poštuje svaki politički skup i da obrati pažnju na opozicione zahteve, ali da nije siguran koji su to politički zahtevi.

„Ja sam se nadao da ćemo danas govoriti o današnjoj temi o kojoj govori ceo svet. Svi svetski mediji govore o akciji koju je Srbija preduzela“, rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanje novinara o „opozicionom fotošopiranju slike“ sa poslednje protestne šetnje, ispred Doma Narodne skupštine.

Predsednik Vučić objasnio je da, što se džave tiče i njega kao predsednika, ima obavezu da poštuje svaki skup, sa bilo kojim brojem ljudi, „bilo ih pet, stotinu ili više hiljada ljudi, kao što je bilo u dva navrata pre nekoliko dana.

„Potpuno je svejedno kada se okupi više hiljada ljudi, da li su ih organizovali opozicione partije“, rekao je predsednik Vučić.

Moje je da obratim pažnju na njihove zahteve i na to što možemo da učinimo, objasnio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da država preduzima mere koje su ozbiljne, i temeljne.

Predsednik Vučić objasnio je da je država, posle dve tragedije koje su zadesile Srbiju, odgovorila na vapaj majki i društva za većom sigurnošću i bezbednošću.

„Mi sada imamo po deset dana da nemamo ni jedno krivično delo na teritoriji Beograda od 18 časova do 9 sati. Kada saslušate zahteve, i kada su zahtevi povećanje broja policajaca, mi idemo na hitan prijem 1.200 policajaca. Kada su zahtevi uvedite više psihologa i pedagoga, da se uvećaju bolnice, mi to odmah radimo“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da što se tiče političkih zahteva, nije siguran da li iko zna koji su zahtevi.

„Ne mislim da je moguće razgovarati na ulici, i da sa ulicom razgovarate, ali i to poštujem, uvek smo spremni da razgovaramo o svemu. Ako se ukine rijaliti, onda će biti ukinuti svuda. Neko mora da razgovara o tome“, poručio je predsednik Vučić.

 

 

 

Izvor: Tanjug/TV Pink

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije