loader image

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: ČUVAJMO I VOLIMO SVOJU ZEMLJU

“Da pokušamo da sve uradimo da bismo imali još ovakvih fotografija, da imamo zadovoljnije ljude i mnogo više dece”, istakao je predsednik Vučić u Palati Srbija, gde su predstavljeni radovi.

Predsednik Vučić je svima zahvalio i dodao da su izložene fotografije građani sami radili i kačili na društvene mreže, kao i da je poseban žiri o tome odlučivao.

“Svaka od njih slavi lepote naše Srbije i našu Srbiju, i u vreme kada u eri socijalnih mreža koje se neretko koriste za negativan odnos i kritiku svega, naša je obaveza da čuvamo zemlju, volimo i negujemo njene lepote”, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je podsetio da je veliki Ivo Andrić rekao da je značaj lepote u raznolikosti vidova u kojima se ona javlja.

Primetio je da je najmanje fotografija stiglo sa istoka zemlje, a najviše iz zapadne i centralne Srbije i izrazio očekivanje da će biti više radova sa istoka i juga zemlje.

Često nismo svesni veličanstvene prirode u Srbiji i često mnogo lepše govorimo o predelima u inostranstvu, iako nisu ni upola lepi kao u Srbiji, rekao je predsednik Vučić.

“Pokazali ste koliko volite i mesto iz kojeg dolazite i našu Srbiju, molim vas da to nastavite da radite”, poručio je predsednik Vučić i dodao da će autorka Dragana Macura, koja je fotografisala jezero Perućac i imala najviše lajkova, sa poklonjenim “ajfonom” moći da pravi još lepše fotografije.

Predsednik Vučić je čestitao građanima Novu godinu po julijanskom kalendaru.

“Živela naša jedina i najlepša Srbija”, poručio je predsednik Vučić.

Zahvalni smo jer je delegacija SAD insistirala na sprovođenju sporazuma

Predsednik Vučić izjavio je danas da je zahvalan američkoj delegaciji koja je prilikom posete Prištini insistirala na sprovođenju dogovorenih sporazuma.

Predsednik Vučić je novinarima nakon dodele nagrada za najbolju fotografiju rekao da je sa delegacijom SAD juče razgovarao i o takozvanom francusko-nemačkom predlogu.

“Ukazali smo na ono što smo odgovorili o tome u našem non pejperu, na to koje su nam crvene linije. Govorili smo i o ZSO. Očekujemo i zahvaljujemo se za to što je delegacija SAD insistirala na sprovođenju sporazuma, a 20. nas očekuje veliki sastanak sa Lajčakom. Videćemo kako to izgleda”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je sa delegacijom SAD, koju je predvodio Derek Šole, razgovarao o KiM, bilateralnim odnosima, približavanju strateškom dijalogu Srbije i SAD, regionu, kao i o situaciji u Ukrajini.

Izvor: Tanjug/TV Pink

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije