loader image

Predsednik SNS Miloš Vučević: SRPSKA NAPREDNA STRANKA NASTAVIĆE DA RADI U INTERESU SRBIJE

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da je Vidovdan važan datum i praznik za srpsku istoriju.

Predsednik Vučević istakao je, na skupu Srpske napredne stranke, kojim je obeležen Vidovdan, da je skup povod da se vidi kakva će Srbija biti danas i kakva će biti sutra, kao i da će Srpska napredna stranka da se zalaže da Srbija sačuva svoju nezavisnost i da nastavi ekonomski da napreduje.

Skupu je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kome se Vučević zahvalio na podršci i rekao da će Srpska napredna stranka „biti prvi vagon“ za Pokret za državu koji će predvoditi predsednik Vučić.

„Mi kao stranka moramo da prepoznamo signale. Naša stranka će biti prva do vas kada osnujete Pokret za državu Srbiju. Da SNS razume suštinu i ideju, inicijativu tog projekta i programa koji će se pisati, jer to nije zatvorena knjiga. To je poziv za sve koji vole Srbiju, koji vole našu zastavu, grb i pevaju našu himnu, poštuju sve druge. I tu predsedniče Republike Srbije Aleksandre Vučiću znajte da taj prvi vagon, najpuniji i najbrojniji pored vas kao lokomotive u tom Pokretu biće vaša i naša Srpska napredna stranka“, rekao je predsednik Vučević.

Predsednik Vučević rekao je da SNS mora da se nemilosrdno bori sa svim „crnim oblacima“ koji su se nadvili nad našom državom kao što se bori predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da je to „misija i cilj i poziv SNS“.

„SNS mora uvek da stane i brani interese države ispred stranačkih interesa, kao i do sad i u tom pravcu će i nastaviti“, dodao je predsednik Vučević.

Prema njegovim rečima, pritisci na Srbiju biće sve veći, pogotovo po pitanju Kosova i Metohije i regiona i da se Srbiji neće dozvoliti da vodi svoju politiku.

Predsednik Vučević rekao je da veruje u politku SNS i predsednika Srbije i da je zajednički cilj da poštujemo druge, ali i da štitimo svoju nezavisnost.

„Mnogo para, moći, biće uloženo da se izvrši destabilizacija Srbije, neće biti uvek vidljivo, kao pritisci po pitanju Kosova i Metohije ili reviziji Dejtonskog sporazuma, prosto uslovljavanje Srbije da ne misli svojom glavom, nego da joj neko drugi govori šta da radi. Mi kao stranka moramo da budemo sposobni i istrajni da prepoznamo te signale“, dodao je predsednik Vučević.

Predsednik Vučević poručio je da SNS šalje snažnu podršku srpskom narodu na severu Kosova i Metohije, ne samo na Vidovdan, već svaki dan i da je sa njima.

„Šaljemo podršku uhapšenima u terorističkim akcijama, da smo uz njih i da neće biti nikakve izdaje, da će SNS podržati predsednika u naporima da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, da čuvamo sve Srbe, da gradimo puteve i pruge, škole, bolnice, jačamo vojsku i policiju, ulažemo u zdravstvo, kulturu i sport. Da ne izgubimo trku u želji za tim, da ne izgubimo pravo na budućnost, a istovremeno da sačuvamo nacionalne interese“, poručio je predsednik Vučević.

Istakao je da će okupljanje na Vidovdan biti tradicija stranke, jer je SNS jedna „velika porodica“ koja će nastaviti da radi u interesu Srbije.

„Neka nam je na ponos ljubav, vera i nada prema Srbiji“, poručio je predednik Vučević.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije