loader image

Predloženi kandidati za Februarsku nagradu Novog Sada

Članice i članovi Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada prihvatili su na današnjoj sednici pet inicijativa za Februarsku nagradu za 2022. godinu, koje su stigle blagovremeno, do 31. decembra 2022. godine.
Među predloženim kandidatima su direktorka Gimnazije „Isidora Sekulić“ mr Ružica Vukobratović (podnosilac inicijative Savet roditelja Gimnazije „Isidora Sekulić“, prof. psiholog Biljana Matić i prof. Jelena Gruba), prvakinja Baleta Srpskog narodnog pozorišta Ana Đurić (podnosilac inicijative Srpsko narodno pozorište, Udruženje baletskih umetnika Vojvodine i Baletska škola u Novom Sadu), violinista, redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad mr Stefan Milenković (podnosilac inicijative Udruženje građana VALMARO TRIO i Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu), direktor Folklornog udruženja „Veliko kolo“ iz Veternika Milan Veselinović (podnosilac inicijative Dušica Družetić) i profesor u penziji mr Boško Brzić (podnosilac inicijative Vladimir Cvijić Spremo).

Na sledećoj sedici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: rtv

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije