loader image

POVIŠICE U JAVNOM SEKTORU: Detaljan raspored ko i kada dobija veću platu

Medicinski i stomatološki tehničari dobili su prvi deo uvećane zarade za 5,5 odsto, a oni su samo prva grupa zaposlenih u javnom sektoru kojima će na račune leći veća primanja.

Kako je najavljeno, 6. oktobra će zaposlenima i u prosveti i socijalnoj zaštiti biti isplaćena veća primanja, a što je omogućeno nedavno usvojenim rebalansom budžeta.

Ministar finansija Siniša Mali navodi da će se povećanje primanja ovim grupama zaposlenih odvijati po ustaljenoj dinamici isplata zarada.

– Plate će biti uvećanje zaposlenima u prosveti, tačnije za njih 143.862. Oni koji rade u osnovim i srednjim školama dobiće uvećane zarade 6. oktobra. Zaposleni u učeničkim i studentskim domovima, dobiće prva uvećana primanja 13. oktobra – najavio je ministar Mali.

Tri dana kasnije, tačnije 16. oktobra, povišice stižu za 59.128 medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenim ustanovama, kao i u ustanovama kao što su Zavod za sport, ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, a za negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti uvećane plate biće isplaćene 10. oktobra.

Kalendar povećanja zarada

*6. oktobar – povećanje plata za 143.862 zaposlenih u prosveti

*10. oktobar – povećanje plata za 1.165 zaposlenih u zavodima za sport i ustanovama za izvršenje krivičnih sankicija i 1.664 negovateljica i medicinskih sestara u socijalnoj zaštiti

*13. oktobar – povećanje plata za 1.514 zaposlenih u učeničkom standardu i 2.416 u studentskom standardu
*16. oktobar – povećanje plata za 59.128 medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenim ustanovama

Izvor: NS uzivo

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije