loader image

POD ZELENIM KROVOM SRBIJE: Najava Sajma ekologije na Novosadskom sajmu

U godini proslave jubileja, tačnije prvih 100 godina postojanja Novosadskog sajma, jesenje aktivnosti ove prepoznatljive novosadske kuće ne jenjavaju.

U toku je jesenja sezona koja je počela krajem septembra meseca, otvaranjem Sajma lova i ribolova, a na redu je održavanje Sajma ekologije –  u periodu od 1. do 2. novembra 2023. godine. Novosadski sajam otvara svoje kapije i priređuje još jednu sajamsku manifestaciju.

Kako je navedeno na zvaničnoj internet stranici Novosadskog sajma: Sajam ekologije je jedinstvena prilika za predstavljanje savremene tehnologije, upoznavanje sa ekološkim standardima i novim idejama koje mogu da unaprede odnos prema zaštiti životne sredine. Fokus i ovogodišnjeg sajma biće podizanje svesti posetilaca o primarnoj selekciji otpada.

Sajamske manifestacije na temu ekologije dobijaju na značaju i organizuje se češto i više puta tokom godine, kako u našoj zemlji tako i u regionu. Ekologija kao tema, postaje sve popularnija, a mnoge zemlje koje žele da probude i održe ekološku svest, okreću se događajima na temu ekologije. Na ovaj način se širi svest o važnosti rešavanja ekoloških problema.

Naša država, ozbiljno je posvećena rešavanju pitanja zdrave životne sredine i eliminisanju faktora koji dovode do zagađenja iste. Konkretno, i ove godine, u toku dva dana sajma u pripremi je bogat sadržaj. Od biološke proizvodnje hrane, ekološke ambalaže, dorade, prerade, sušenja, smeštaja i upotrebe lekovitog i začinskog bilja, meda i drugih pčelinjih proizvoda, do kozmetičkih preparata i novih proizvoda i rešenja za očuvanje planeta. Sve to je na programu za posetioce Novosadskog sajma.

U danima koji nam dolaze, u planu je da se paralelno sa Sajmom ekologije održi i najveći forum za inostrane i domaće projekte iz oblasti energetike. Tokom prošle godine manifestaciju ovog tipa, posetilo je oko 26.000 posetilaca, gde je učestvovalo oko 100 izlagača iz Srbije i inostranstva. Sajam ekologije je bio naročito atraktivan za najmlađu publiku, jer su dobili priliku da se upoznaju sa ekologijom, reciklažom i zaštitom životne sredine.

Kapije Novosadskog sajma biće otvoreno u vremenu od 10 do 19 časova. Dobro došli na Sajam ekologije. Uključite se u širenje informacija i znanja o potrebi očuvanja životne sredine.

 

Pobeda- Info

 

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije