loader image

POČINJE AKCIJA „BOLJA CENA“: Od danas 20 proizvoda po sniženim cenama

Od danas, 13. septembra, pa do 31. decembra, građani širom Srbije u najvećim trgovinskim lancima mogu da kupuju 20 proizvoda po minimalnim cenama. Kako bi se ublažila poskupljenja i udar na standard građana, osmišljena je i realizovana akcija „Bolja cena – cena za narod“.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić u petak, tokom obraćanja naciji, prvi je saopštio vest o novom potezu države Srbije i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, u saradnji sa predstavnicima najvećim trgovačkih lanaca u zemlji. Između njih je postignut dogovor koji podrazumeva višemesečnu akciju pod nazivom „Bolja cena“. Vest je naišla na veliko interesovanje javnosti i građana i oprečna mišljenja. Međutim, imajući u vidu da je inflacija u junu mesecu prema podacija RZS iznosila 13,7 odsto, očekuje se da će akcija i potez Vlade Srbije dati dobre rezultate i da će doprineti stabilizaciji cena osnovnih životnih namirnica.

Za sada se akcija odnosi na 20 proizvoda, a da li će se broj povećati, videćemo nakon  protoka određenog vremena i praćenja. Proizvodi koji su deo akcije „Boja cena“ su: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuka, krompir, testenina, bileće belo meso, salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša. Navede proizvode prepoznaćete na rafovima prodavnica po logu „Bolja cena“ koji će biti istaknuti na vidljivo mesto.

Trgovinske kompanije koje su se odazvale akciji i pokazale društvenu solidarnost, stavljajući interes običnog čoveka ispred profita kompanije su: Delez Srbije, Merkator S, DTL sa svim članicama, LIDL Srbija, Super Vero, UniverExport, DIS, Metro, Domaća trgovima – Aroma, AMAN, Gomex, koje zajedno imaju preko 80 odsto tržišnog učešća. Imajući u vidu navedeno, Vlada Srbije se potrudila da u svakom naseljenom mestu u državi bude sprovedena akcija. Svi lanci koji su uključeni u akciju imaju dovoljno svega i nema potrebe da građani prave zalihe namirnica.

Otvoren je poziv za sve velike i male trgovce da se pridruže ovoj akciji kao i poziv dobavljačima, kako bi broj kategorija koje su deo akcije rastao.

 

Pobeda – info

 

 

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije