loader image

POČELA JE MANIFESTACIJA: EU NEDELJA MOGUĆNOSTI

U Srbiji, tačnije u tri grada: Beogradu, Novom Sadu i Nišu organizuje se „EU Nedelja mogućnosti“ od 21. do 26. juna.

Sinoć je upriličen svečan prijem uoči početka manifestacije gde je domaćin bio ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuel Žiofre. Premijerka Srbije, Ana Brnabić svečano je sinoć otvorila manifestaciju i u svom obraćanju između ostalog je poručila da je EU najveći investitor u Srbiji, kao i najveći finansijski donator.

Jedinstvena serija događaja koja će se održati u 6 dana, može se pogledati u Beogradu (21. 22. i 23. jun) MTS Dvorana, u Novom Sadu (24.jun) Novosadski sajam i Niš (26.jun) hotel Tami. Biće održano više od 120 informativnih sesija i panela, a zainteresovani će moći da saznaju kako da konkurišu za programe, projekte i fondove EU. U programu su takođe i brojne mogućnosti  za preduzetnike, privrednike, poljoprivrednike, studente, učenike, nastavnike, institucije, lokalne samouprave, medije, udruženja građana i druge organizacije. EU nedelju mogućnosti partnerski organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i Vlada Srbije.

Ukoliko nemate priliku da lično posetite EU nedelju mogućnosti, svi zainteresovani mogu sva dešavanja da prate onlajn, kao i da postavljaju pitanja i dobiju odgovore, putem vebsajta: EU mogućnosti (eumogucnosti.rs)

Prvog dana po otvaranju manifestacije država Srbija je dobila novih 162 miliona evra bespovratne pomoći od EU. Dokument su potpisali ministarka za evropske integracije Srbije, Tanja Mišćević i šef Delegacije EU u Srbiji, Emanuele Žofre.

Brojne su oblasti koje će vam u ovim danima približiti Evropsku uniju, konkretno, danas je dan Ekonomije (tržište rada i investicije) gde se između ostalog čulo zašto EU kompanije ulažu u Srbiju, koji sektori su najpogodniji za investiranje i mnogo više.

U četvrtak, 22 juna je dan Obrazovanja, mladih i sporta. Ukoliko ste mladi (od 18-30 godina), a želite da studirate, volontirate i unapređujete svoje znanje, EU nudi mogućnost učestvovanja u studentskim razmenama. Dođite da čujete šta sve nudi EU za mlade iz Srbije.

U petak, 23. juna je dan Kulture, medija i civilnog društva. Srbija i Evropa dele iste vrednosti prema kulturnom nasleđu, umetnosti i kreativnim industrijama – zato zajedno radimo na očuvanju zajedničke kulture i organizatori vas pozivaju da 10h ujutru kada program počinje, budete prisutni.

U subotu, 24. juna domaćin je grad Novi Sad, a tema je Dan poljoprivrede. U Novosadskom sajmu sa početkom od 10h biće upriličen panel i razgovor o brojnim temema koje mogu biti interesantne našim poljoprivrednicima. Između ostalog biće reči o merama ulaganja u poljoprivredu i kako se prijaviti za sredstva IPARD-a.

U nedelju, 25.juna, domaćin je grad Niš, a biće reči o Lokalnom razvoju i zelenoj tranziciji. EU pruža podršku lokalnim samoupravama u Srbiji – između ostalog – da što brže i uspešnije sprovedu zelenu tranziciju. Radiš u lokalnoj samoupravi, želiš da je unaprediš i modernizuješ ili želiš da doprineseš zaštiti životne sredine – poseti EU nedelju mogućnosti 26. juna i saznaj kako.

 

Pobeda-info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije