loader image

Petar Petković: TENZIJE I KRIZA SU POTREBNE SAMO PRIŠTINI I KURTIJU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković je izjavio da su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije sinoć kod Bistričkog mosta, na putu Leposavić- Kosovska Mitrovica, pucali na Milana Jovanovića, da je on u stanju šoka prebačen u KBC Kosovska Mitrovica gde je operisan i da je sada njegovo stanje stabilno.

„Razgovarao sam sa njegovom sestrom Nadicom, koja ga je kao lekar posetila, kao i sa našim lekarima tamo. Milan je van životne opasnosti, njegova prostrelna rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život. Sam Bog ga je spasao“, rekao je Petković za TV Prva i osudio ovaj napad.

Petković je naveo da je Jovanović miran, porodični čovek, otac troje dece, po zanimanju taksista.

Prema njegovim rečima, Jovanovićev automobil je „izrešetan“, nakon što je na njega pucano „iz čista mira“.

Na to što su iz kosovske policije rekli da oni nisu pucali na Jovanovića, Petković je zapitao zašto onda neće da pokažu snimke kamera sa lica mesta.

„Mi smo i ranije prilikom sličnih napada tražili snimke kamera sa Bistričkog mosta od njihovog tzv. ministra unutrašnjih poslova, ali nam snimke nisu pokazali. Na tom ozloglašenom, nelegalnom punktu na putu kod Bistričkog mosta kosovska policija svakoga dana zaustavlja Srbe i maltretira ih“, rekao je Petković.

Dodao je da se to dešava i na drugim mestima na severu Kosova i Metohije (KiM) zbog čega je srpska strana više puta upozoravala da kosovska policija nema pravo da bude na severu KiM, jer je to suprotno svim sporazumima ali da Priština i Kurti ne haju za to i krše sve sporazume.

„Oni svim svojim jednostranim potezima žele da isprovociraju neodmerenu akciju srpskog naroda na KiM, jer su očigledno tenzije i kriza na severu KiM danas potrebne samo Prištini i Kurtiju, pošto je to jedini način da izbegnu formiranje Zajednice srpskih opština“, ocenio je Petković.

Prema njegovim rečima Kurti ne želi mir, već da izazove teror na KiM, kako ne bi sproveo ništa iz postignutih sporazuma dok srpska strana čini sve što je do nje da sačuva mir i, koliko je moguće, bezbednost Srba, i severno, i južno od Ibra.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug/TV Prva

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije