loader image

Petar Petković: MILJAN DELEVIĆ JE PRIMIO METAK SAMO ZBOG TOGA ŠTO JE SRBIN

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas ranjenog Miljana Delevića iz Leposavića, koji je juče prebačen u bolnicu u Kraljevu, sa zadobijenom prostrelnom ranom levog grudnog koša kada su na njega pucali pripadnici ROSU u Kosovskoj Mitrovici.

“Delević je primio metak samo zbog toga što je Srbin, kada pogledate auto videćete da je on izrešetan sa zadnje strane, da je zapravo kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana, a to mi je sada i Miljan potvrdio”, rekao je Petković.

Petković je rekao da na mestu gde je Delević upucan postoje bezbednosne kamere koje je instalirala kosovska policija i upitao zašto se materijal ne pokaže, nego nastavlja propaganda, kako je rekao, sa ciljem da se prikrije istina da ROSU svakog dana, naglasio je, maltretira srpski narod na severu KiM.

“Oni nemaju šta da traže na severu KiM i ovo je još jedna provokacija, mnogo više od provokacije jer upravo metak koji je Miljan primio mogao da bude koban za njegov život. On je sa prostrelnom ranom hitno prebačen ovde u Kraljevo, a biće dalje transportovan na VMA”, rekao je Petković.

Ovaj napad je, kako je rekao Petković, poslednje upozorenje da će neko da strada od bahatosti Aljbina Kurtija i ROSU jer, dodao je, i na Bistričkom mostu gde su postavili punkt i na drugim punktovima ka Brnjaku ROSU policija svakog dana zaustavlja i maltretira srpski narod.

“Drže ljudi po nekoliko sati, maltretiraju ih pretresaju skidaju ih do gole kože. Sve to rade da bi predstavili da je Kurti taj koji ima moć na severu KiM, i kako oni zapravo tu vladaju. Oni nemaju šta da traže ni po jednom sporazumu na severu KiM, duge cevi nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajine, a oni su prisutni i na putevima postavljaju punktove i pucaju u naše ljude”, rekao je Petković.

Petković je rekao da međunarodna zajednica mora da reaguje da se ovakve stvari zaustave.

“Međunarodna zajednica mora da reaguje da zaustavi ovo zlo koje dolazi iz Prištine jer to je jedini način da probamo da sačuvamo mir i da sačuvamo živote naših ljudi”, poručio je Petković.

Naglasio je da je Miljanu preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i dao svu pomoć Kancelarije za KiM porodici Delevića, jer, kako je rekao, on kod kuće ima sina Marka od 7 godina i suprugu i da je to slučaj sa svim srpskim porodicama i na severu i južno od Ibra na KiM.

“Neka prestane teror hajde da razgovaramo, da vidimo na koji način možemo da rešavamo probleme. To da se upucavaju ljudi, da se upućuju rafali prema Srbima, ne može biti rešenje i to ne može biti način za nameru Kurtija da osvoji sever ili šta god on misli da hoće da uradi, jer to neće proći. Pre svega neće dozvoliti srpski narod na KiM”, poručio je Petković.

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije