loader image

Održan novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju u Pokrajinskoj vladi

Na korak smo do dočeka Nove godine, a duh novogodišnjih praznika je prisutan na trgovina, u domovina i na ulicama gradova u Srbiji. U skladu sa prazničnom atmosferom, juče je upriličen deveti po redu Novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju. Događaj je održan u Holu Pokrajinske vlade. Sve je odisalo radošću i šarenilom, a učenici su se potrudili da pokažu sav trud kroz radove koje su predstavili. Unikatni novogodišnji ukrasi, jelke i drugi proizvodi, tvorevina su vrednih ruku dece sa smetnjama u razvoju.

Ova manifestacija postaje tradicija i uvrstila se u kalendar događaja Pokrajinske vlade. Ove godine učešće su uzeli deca sa smetnjama u razvoju iz deset pokrajinskih škola. U pitanju su škole iz Novog Sada, Zrenjanina, Bačke Palanke, Stare Pazove, Pančeva, Sombora, Subotice, Vršca, Sremske Mitrovice i Bečeja. Novogodišnji ukrasi i rukotvorine koje su se našle na prodaji napravila su deca u svojim školskim radionicama. Prikupljena novčana sredstva ostaju školama.

Za kompletan doživljaj novogodišnjeg bazara pobrinuli su se inkluzivni hor škole „9. Maj“ iz Zrenjanina, zatim „Ison“ iz ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada, kao i deca iz OŠ „Heroj Pinki“ iz Bačke Palanke.

Manifestacija se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a na skupu se obratila zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Slađana Bursać, koja je tom prilikom izjavila:

„Tokom godine, u Holu Pokrajinske vlade, organizuju se mnogi događaji, ali nijedan nije toliko poseban i lep kao ovaj. Hvala vam što ste ovaj prostor ispunili radošću, osmesima, lepotom, pesmom i vašim rukotvorinama“ – rekla je Bursać i prisutnima unapred čestitala predstojeće praznike.

Novogodišnjem bazaru je prisustvovala i direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ iz Novog Sada Violeta Strahinjević. Ona je istakla da je na bazaru učestvovalo više od stotinu dece i zaposlenih iz vojvođanskih škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, kao i da je ovo lepa prilika za druženje i predstavljanje radova iz školskih radionica.

 

Pobeda – info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije