loader image

Novosadskim učenicima dodeljene Vidovdanske nagrade

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je danas Vidovdanske nagrade najboljim novosadskim osnovcima i srednjoškolcima, kao priznanja za osvojena najbolja mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima u proteklom periodu. Prema rečima gradonačelnika, dodeljeno je 1.105 Vidovdanskih nagrada, za ukupno 909 učenika.

„Danas je Vidovdan, i u našem narodu kažu da ono što danas vidimo to je budućnost, to je putokaz za naš narod, a ono što ja danas vidim, to ste vi. Vi ste ta budućnost kako našeg grada, tako i naše države. Želim vam da nastavite dalje marljivo da radite kako i do sada, da volite svoj grad i budete ponosni na njega i svoju zemlju“, rekao je Đurić.

djaci,, vidovdan,, novi, sad

Srednjoškolac Mihajlo Ninkov jedan je od najuspešnijih učenika, a za njega ova nagrada predstavlja simbol izuzetnih dostignuća.

„Ova nagrada je nagrada za zalaganja i predanosti svih nas. Ona naglašava važnost rada, truda i istrajnosti u postizanju uspeha. Takmičenja nam s jedne strane pružaju mogućnost znanja, ali su i izvor motivacije i inspiracije, podstiču nas da razvijamo kritičko razmišljanje, istraživački duh i sposobnost rešavanja kompaktnih problema“, rekao je Ninkov.

Među najuspešnijim školama tokom prethodne školske godine bila je Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, a direktor ove ustanove Radivoje Stojković, đacima je poručio da bi svaki put iznova trebalo da pomeraju granice.

„Vi ste takmičari, u takmičarskom duhu, ali s druge strane ono što želimo da vas kao takmičare odlikuje je da se takmičite pre svega sa samima sobom i da svakoga dana i na svakom sledećem takmičenju, sve ono što vam se činilo nedostižno, postane dostižno i da ovo bude prva nagrada ovoga grada za vas“, istakao je Stojković.

Vidovdanska nagrada dodeljuje se od 2015. godine, a najuspešniji mladi đaci, pored diplome, dobijaju i novčani iznos u zavisnosti od osvojenog mesta na takmičenjima.

 

 

Izvor: Grad NS

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije