loader image

NOVI SAD SE GRADI: POČELI RADOVI NA IZGRADNjI DRUGE FAZE PREČISTAČA U RUMENKI

Grad Novi Sad uspešno realizuje infrastrukturne projekte koji su od krucijalnog značaja za unapređenja komunalne infrastrukture u prigradskim naseljima.

Započeli su radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda u naselju Rumenka – faza 2, koji će svojim kapacitetom omogućiti prihvatanje i prečišćavanje otpadnih voda i iz obližnjeg naselja Kisač. Za ove radove opredeljeno je 146.4 miliona dinara, a njihov završetak očekuje se krajem jula 2024. godine.

Postrojenje za prijem i prečišćavanje otpadnih voda u naselju Rumenka, čija je prva faza završena tokom 2015. godine, pozicionirano je severoistočno od naselja i nalazi se u neposrednoj blizini kanala Novi Sad – Savino Selo, dok je pristup postrojenju obezbeđen sa lokalnog puta. Prečišćavanje otpadnih voda podrazumeva kombinovanu primenu mehaničkog i biološkog postupka, čime su zadovoljeni ekološki uslovi zaštite zemljišta, kao i površinskih i podzemnih voda.

Izgradnjom druge faze postrojenja omogućiće se funkcionisanje kanalizacione mreže za potrebe stanovnika Rumenke. Ova investicija još jednom potvrđuje kontinuirana nastojanja Grada Novog Sada da se unapredi komunalni standard u svim prigradskim naseljima.

 

Izvor: Gradske info

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije