loader image

NOVI SAD: Počela dečija manifestacija „Čarolija Uskrsa“

Manifestacija „Čarolija Uskrsa“ namenjena deci i posvećena obeležavanju uskršnjih praznika po oba kalendara počela je ovog i biće održana i sledećeg vikenda u Novom Sadu.
Za vikend su na Trgu slobode u centru grada u periodu od 11 do 14 časova upriličeni razni edukativni i zabavni umetnički programi, kojima su, prema rečima portparolke manifestacije Tijane Cvijanović, deci prikazani običaji i verovanja vezana za predstojeći praznik.

Sadržaj je prilagođen deci do 10 godina, a neke od igara koje smo im pripremili su Sklopi jaje“, Koke i pilići“, Vratite zeki rep“, Uskršnja potraga za jajima“, Uskršnja trka“, Najjače jaje“ i ,,Najbolje ukrašeno jaje“, rekla je Cvijanović.

Ona kaže da će, pored kreativnih radionica na kojima će se učiti tehnike bojenja jaja, deca tokom manifestacije imati priliku da učestvuju i u drugim edukativnim, zabavnim i umetničkim programima.

Svi programi su besplatni i odvijaju se na više punktova, a na sam dan Uskrsa, sutra kao i u sledeću nedelju, sve mališane očekuju uskršnji poklončići.

 

 

 

Izvor: tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije