loader image

Novi Sad danas obeležava 79 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Povodom 23. oktobar – Dana oslobođenja Novog Sada, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović položiće vence na Spomen groblje, u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine.

Vence će tom prilikom položiti i predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, predstavnici Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

Nakon toga, u Gradskoj kući, biće održana svečanost na kojoj će ovogodišnjim laureatima biti uručene Oktobarska nagrada i Novembarsku povelju Grada Novog Sada za 2023. godinu.

Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine i to povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

Za danas u 18 časova, antifašisti su najavili marš od Trga Marije Trandafil do Keja žrtava racije. Na taj način, kako se navodi, žele da poruče da Novi Sad ne sme biti mesto za neonaciste, neofašiste, antisemite, revizioniste i ideologe zla.

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije