loader image

Nivo reka u Novom Pazaru i Sjenici opada, vanredno u sedam opština

Pripadnici MUP i tokom noći tragali su za dve osobe koje su juče odnela nabujala reka. Nivo reka u Novom Pazaru i Sjennici značajno je opao. Na Pešteru pada sneg.
Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju proglašena je vanredna situacija.
Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška. Poplavljeno je industrijska zona, više prilaznih ulica a ugroženi su i predškolska ustanova, sportski centri koji se nalaze nadomak reke, kao i autobuska stanica.

Ibar u Kraljevu napunio korito

Ibar je u Kraljevu napunio korito i izlio se na gradsku plažu, prenosi RTS.

Prema podacima RHMZ- poplavni talas iz Raške se može očekivati nizvodno od Raške za tri sata. Smenjuju se kiša i sneg.

U Kuršumliji je najteže u naselju Mikuljana gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se Kuršumlija snabdeva vodom. Izlila se i reka Bjelica u dragačevskim selima, kao i reke u Čačku i Tutinu. Na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo.

Velike padavine uzrokovale su porast nivoa vode na rekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je u naseljima uz obalu Ibra.

Evakuisano je 120 porodica u severnom delu Kosovske Mitrovice. Na lokalnim i magistralnim putevima na severu pojavili su se odroni.

RHMZ: Vodostaj u porastu na slivovima Južne Morave, tokom dana i na Savi kod Šapca

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na Limu kod Prijepolja vodostaj još naredna 24 časa biti porastu i nalaziće se iznad granice vanredne odbrane od poplava.

Na malim bujičnim vodotocima sliva Južne Morave tokom 20. januara moguća su lokalna izlivanja. Na Savi kod Šapca vodostaj će danas i sutra dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Na Neri kod Kusića vodostaj će danas i sutra dostići granicu redovne odbrane od poplava.

Izvor: rts, tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije