loader image

Nikola Selaković: SRBIJA JASNO VOJNO NEUTRALNA I ULAŽE VIŠE U PROMOCIJU DIJALOGA

Srbiju je stvorila borba i svi smo potomci nekih veterana, a danas u vremenu u kojem svi više insistiraju na razlikama, Srbija je jasno vojno neutralna i ulaže više u promociju dijaloga, mira i stabilnosti, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković pred početak Generalne skupštine Svetske federacije veterana koja se održava u Beogradu.

„Svi smo potomci nekih veterana i veliko je zadovoljstvo i čast što se skupština održava u Beogradu“, rekao je Selaković i dodao da je srpski SUBNOR koorganizator ovog skupa svetskog značaja, a pokrovitelj predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Selaković je istakao da je Srbija ponosna na svoju istoriju i činjenicu da je uvek bila na pravoj strani istorije.

Dodao je da konzistentna spoljna i unutrašnja politika jedan od razloga koji je Srbiju preporučio da bude domaćin Generalne skupštine i Kongresa Svetske federacije veterana.

Selaković je podsetio da je Beograd bio domaćin Generalne skupštine 1951. godine, te da se Federacija veterana vraća kući jer je u Beogradu nastala.

Selaković je najavio da će i nadalje boračka invalidska zaštita biti visoko na agendi ministarstva kroz donošenje i sprovođenje akata, kao i poklanjanja dužne pažnje boračkoj populaciji.

Naglasio je da se velika pažnja pridaje kategorijama invalida, porodicama palih boraca, ali i članovima boračke populacije, kao i nastavku procesa verifikacije boraca na osnovu novog zakona.

Selaković je rekao da je kroz budžet Srbije za ovu godinu za boračko invalidsku zaštitu opredeljeno 17,9 milijardi dinara što je ocenio kao direktan rezultat donošenja Zakona o boračko invalidskoj zaštiti.

Međunarodni skup veterana biće održan od 6. do 9. marta uz učešće predstavnika iz 38 zemalja sveta.

Svetska federacija veterana okuplja više od 60 miliona članova.

 

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije