loader image

Nikola Selaković: SRBIJA I SRPSKA PLANIRAJU ZAJEDNIČKU USTANOVU SOCIJALNE ZAŠTITE

Srbija i Republika Srpska održaće tokom maja zajedničku konferenciju centara za socijalni rad, a jedna od tema biće zajednički rad na zaštiti dece sa problematičnim ponašanjem, poručili su danas posle sastanka ministri Nikola Selaković i Alen Šeranić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković rekao je na konferenciji za novinare da Srbiji i Srpskoj nedostaje potpisan sporazum o socijalnoj zaštiti, a na osnovu sporazuma o specijalnim vezama.

„Taj sporazum treba da bude osnov za svaku dalju saradnju između naša dva sistema, kako centara za socijalni rad, tako i zavoda za socijalnu zaštitu koji mi imamo, a Republika Srpska želi da formira“, rekao je Selaković.

Selaković je ocenio da saradnja faktički postoji, ali se svodi na interventne situacije i dobru volju, te da nema institucionalni okvir.

„Dogovorili smo se da u maju bude velika konferencija između centara za socijalni rad sa čitave teritorije Srbije i Republike Srpske, a da do tada pripremimo sporazum o saradnji na polju socijalne zaštite“, rekao je Selaković.

Selaković je najavio da će kruna saradnje biti formiranje prve zajedničke ustanove socijalne zaštite, kroz koju bi se dao zajednički institucionalni odgovor na izazove sa kojima se društva suočavaju kada je pitanja problem u ponašanju najmlađih.

 

 

Izvor: Tanjug

Podeli tekst

Najnoviji članci

Kategorije